Himalaya Zoutlamp

Wat is een Himalaya zoutlamp:

Een Himalaya zoutlamp is een grote brok zout met een gloeilamp erin. Zuiver zout uit het Himalaya gebied. Deze lamp heeft een harmoniserende werking op het lichaam.

Met een Himalaya zoutlamp creëer je een ontzettend warm gevoel van behaaglijkheid en hebben ze een toegevoegde waarde voor je gezondheid. Wanneer het zout opgewarmd wordt door de lamp zal hij negatieve ionen gaan uitstralen en dat zorgt voor een verbetering van het leefklimaat.

 

Ionen zijn atomen / moleculen die elektrisch geladen zijn. Het verrijken van de lucht met negatieve ionen heeft een positief effect op de mens. Bijvoorbeeld in de bergen en aan zee worden relatief veel negatieve ionen in de lucht gevonden. Veel mensen merken dan ook dat zij in deze gebieden veel vrijer kunnen ademen en minder vermoeidheidsklachten zoals hoofdpijn ervaren.

Negatieve zuurstofionen zijn ontzettend belangrijk voor de stofwisseling! Het inademen van geïoniseerde lucht zorgt voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed. Dit bevordert de werking van alle organen, de spijsvertering en verhoogt de stofwisseling.

Wanneer er teveel positieve ionen in de lucht zijn (bijvoorbeeld veroorzaakt door huisstof maar ook elektrisch apparatuur, elektromagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons, computers en draadloze modems) nemen gezondheidsklachten toe. Het komt vaker voor dat je je niet lekker voelt en klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, een droge keel of verstopte neus, een grieperig gevoel en slapeloosheid nemen toe. Ook kan je meer stress, nervositeit, geprikkeldheid en zelfs depressie ervaren door een teveel aan positieve ionen.

Wanneer de hoeveelheid negatieve ionen in de ruimte toenemen zullen al die vervelende klachten afnemen en zal je weerstand verhogen, zal je je uitgerust en fitter voelen en verbetert je concentratievermogen. Negatieve ionen bevorderen de levensvreugde en je zal je een stuk opgewekter voelen.

Als de Himalaya zoutlamp warm wordt gaat hij negatieve ionen verspreiden.

Negatieve ionen kunnen stoffen uit de lucht verwijderen die allergieën veroorzaken. De lucht in de kamer is vol met zwevende deeltjes. Negatieve ionen klonteren graag samen waardoor zij zwaarder worden en neerdalen op de grond. Hierbij nemen ze de stofdeeltjes die bacteriën, ziektekiemen en virussen kunnen dragen mee naar beneden. Ook pollen, schimmels en evt. vervuilingen door tabaksrook dalen neer. Bij het stofzuigen of het dweilen ruim je dan al deze deeltjes op. De lamp heeft dan ook een positieve werking voor mensen met allergieën, astma, bronchitis en COPD.

 

De zoutlamp verspreid alleen de negatieve ionen wanneer hij warm is geworden door het  kaarsje. Zet daarom zo vaak als je kan de lamp aan! Je hoeft niet bang te zijn voor een teveel aan negatieve ionen. 

Een zoutlamp of zouttheelichtje: 

  • verhoogt de weerstand
  • bevordert de slaap
  • geeft energie 
  • maakt opgewekt en vrolijk

Kinderen slapen bovendien heerlijk met een zoutlamp als nachtlampje.

 

Let op! Het zout kan reageren met de luchtvochtigheid in huis. Hierdoor kan het zout gaan "zweten". De luchtvochtigheid kán tijdelijk verhogen door bijvoorbeeld een raam wat vaak open staat, meerdere planten in de vensterbank, in een wat oudere woning of bij grotere temperatuurschommelingen zoals we in de zomer bijvoorbeeld steeds vaker meemaken. Dat een zoutlamp of theelicht dan wat zout kan laten druipen is niet ongewoon, maar hoeft niet perse te gebeuren. In de ene woning doet hij dit soms en bij een ander in huis weer niet. Om zeker te zijn dat het zout bijvoorbeeld je mooie kastje niet aantast, raden we je aan om iets onder de lamp of het lichtje te zetten zoals een mooie spiegel of een decoratief dienblad. Plaats de zoutlamp of  theelicht in ieder geval niet bewust op een vochtige plaats. Het blijft immers zout!

Zoutwaxinelichtje

Oranje/Roze 1,5-2kg

€ 8,99