Nieuwetijdskinderen en nieuwetijdsvolwassenen....

Nieuwetijdskinderen zijn heel gevoelige, intuïtieve en open kinderen met een sterke innerlijke wijsheid. Ik noem ze zelf het liefst Bewuste kinderen. Om ze zo lekker hun mooie zelf te laten zijn en hun niet in hokjes te plaatsen wat toch vaak gebeurd. Want door hun zijn en hun fantastische spiegelkunsten stellen ze ons als ouders én school regelmatig voor raadsels. Ze passen volgens de hokjes nergens in.

Elk kind is uniek en niet in hokjes te denken hebben nieuwetijdskinderen toch wel een aantal kenmerken en gedragsuitingen gemeen. Ze zijn over het algemeen open, hebben een sterke intuïtie en zijn erg gevoelig, zowel voor de zichtbare als onzichtbare wereld om ons heen. Stemmingen, sferen en de energie van anderen nemen ze gemakkelijk op. Net als energie uit het universum zien zoals energievelden, overleden opa en oma zien of zelfs gebeurtenissen voorspellen. 

 

Je zult waarschijnlijk jezelf hierin al herkennen.. nieuwetijdskinderen zijn ook wij als ouders. Bewust en intuïtief.

 

Overgevoeligheid kan zich op vele manieren uiten, zoals emotioneel, verdrietig of in de vorm van allergie of voedselintolerantie. Nieuwetijdskinderen zitten veel in hun hoofd en staan te weinig met beide beentjes op de grond. Op school werkt ook nagenoeg alles uit en via hun hoofd. Nieuwetijdskinderen zijn vaak heel mooie kinderen die hun eigen kijk op dingen hebben, heel verrassend en opvallend creatief in het vinden van oplossingen. Hun kijk is niet anders, het is uniek voor hun eigen zijn. Dit leidt vaak tot onbegrip en nog meer als hun handelen niet binnen de normale patronen valt en niet binnen de structuren van onze maatschappij. Het grote aantal overgevoelige kinderen heeft te maken met allerlei invloeden van deze tijd, zoals stralingen van computers, Gsm’s, tv’s, tl-buizen, de stressmaatschappij, de eetgewoontes die we hebben, alle toevoegingen in ons voedsel waar deze kinderen overgevoelig voor zijn en daar een allergie of intolerantie voor ontwikkelen. Kinderen met een suikerintolerantie kunnen door het eten van suiker ADHD-gedrag vertonen. Ook kunnen kinderen ontregeld zijn door inentingen. Er zijn tal van aanwijsbare redenen mogelijk, maar helaas ook redenen die niet direct duidelijk zijn.

Denk hierbij aan dat deze kinderen makkelijk emoties van anderen oppikken. Ze voelen verdriet in de klas, de boosheid die een ander bij zich draagt, een juf of meester die niet goed in z'n vel zit. Vergeet niet dat ze voelen als papa en mama ruzie hebben en dit niet vertellen in het gezin. Ze voelen alles scherp aan.  Maar omdat ze er zelf niet bewust van zijn is het voor hun heel zwaar en moeilijk. Ze kunnen zich er ziek van voelen, verdrietig en met daarbij behorende gedrag.

 

Het is fijn om de kinderen gewoon als kind te zien. Uniek en mooi. Om toch wat duidelijkheid te geven in hoe je ze kunt helpen is een lijstje met kenmerken wel verhelderend. 

- ze huilen vaak als baby

- Ze zijn heel wijs voor hun leeftijd met wijze uitspraken

- Ze leven vanuit hun emotie en reageren daar ook uit

- Ze voelen sfeer en stemmingen aan en reageren daar onbewust op

- Sterk rechtvaardigheidsgevoel

- Kunnen heerlijk dromen

- Hun motoriek geeft wel problemen

- Ze tonen druk gedragen, adhd of juist heel erg teruggetrokken

- Ze hebben moeite met bedrog, liegen en onechtheid

- Hun eigen oplossingen zijn geniaal en waaraan niemand had gedacht

- Sterk intuïtief

- Hebben paranormale ervaringen

- Hebben soms dyslexie of dyscalculie 

- Ze hebben vaak voedselintoleranties

- Ze hebben eczeem, allergieën of andersoortige huidaandoeningen

- Zijn heel erg graag in de natuur en sommige willen echt geen vlees of melkproducten

- Ze hebben vaak verschil in ontwikkelsnelheid tussen taal en rekenvaardigheden, motorische en intellectuele en sociale vaardigheden.

- Ze kunnen soms zeer driftig zijn als ze niet begrepen worden

- Ze zijn soms heel bang voor dingen die wij niet kunnen zien of begrijpen

- Ze hebben regelmatig slaapproblemen en zijn verdrietig en/of angstig

- Ze zijn soms hoogbegaafd

- Verzet tegen autoriteit

- Faalangst

- Concentratieproblemen

...ect...

Oude zielen worden ze ook wel genoemd. Bewuste kinderen met een hoog bewustzijnsniveau. En zelfs kun je het zo benoemen dat ze ons voorbereiden op de nieuwe tijd. Waarin het meer en meer om de kwaliteiten zal gaan die zij al bezitten. Het leven vanuit gevoel, flow en rust. Het leven uit materialistisch oogpunt mogen we loslaten. Het leven vanuit je hart en gevoel laten ze ons veelvuldig zien..

Natuurlijk waren ze er vroeger ook... maar werd het helemaal niet erkend. De tijd was anders, het gevoel was anders en het werd niet opgemerkt door de overtuigingen van toen. Ouders hadden hun handen vol in grote gezinnen en ze waren druk met werken. De tijd is nu anders en er word nu op een heel andere wijze bewust gekozen voor kinderen, er word anders aandacht gegeven. Daarnaast zijn de wijze kinderen van toen, nu de ouders die zelf al een hele bewustwordingstraject hebben doorlopen of ontdekken door hun kinderen. 

Zoals we hebben geleerd binnen de sensitherapie zijn veel problemen terug te halen uit een aantal basisoorzaken. Deze basisoorzaken zijn schuld, schaamte, angst en verdriet. 
Een goede veilige start is zo belangrijk net als een goede en veilige opgroeiomgeving.
Hoe graag je het ook wenst als ouders, kunnen er problemen zijn of ontstaan. Vergeet hier ook niet de problemen die kinderen van jullie als ouders meenemen en spiegelen.  

 

Het is zo belangrijk dat de kinderen met respect behandeld worden. Net als jij. Erken hun rol in de familie en geef ze hun stem. ten alle tijde hulp bieden en geen kritiek. Ondersteun en begeleid ze in hun eigen oplossingen. Een eigen keus is zo belangrijk. Kleineren of uitlachen is uit den boze.

Maar ook, leg ze uit waarom ze het moeten doen. Als het voor jezelf "stom" klinkt, is dit vaak voor hen ook. Durf veranderingen aan te brengen, ze voelen je oprechtheid en eerlijkheid als je eerlijk zegt hoe je je voelt of waarom je zo reageert. 

Leg ze uit wat je gaat doen, van baby af aan al. Ze voelen je en daarmee weten ze dat je hun ten alle tijde respecteert. Bewuste kinderen reageren enorm goed op bijvoorbeeld sensitherapie, homeopathie, energiehealing en remedies. Veiligheid is hier heel belangrijk, dan stellen ze zich open en kun je naar de kern toe.

Zie, voel en hoor ze... ze weten zo goed wat ze leuk vinden, wat ze willen, wie ze zijn. Ondersteun ze daarin, laat ze ontdekken. Geen moeten of dwingen in bepaalde beroepen of opleidingen, maar de keuzes van hun eigen hartje steunen