Wat is Sensitherapie

 

Sensitherapie is een holistische therapie en erop gericht om jou in je totaliteit te behandelen. En het is voor kinderen en volwassenen geschikt. Voor iedereen dus!

De holistische visie is er op gericht dat je lichaam en geest een geheel zijn. Ons lichaam verteld ons veel maar we luisteren er regelmatig niet naar. Gevoelens en emoties stoppen we weg, op mentale kracht verder. Door trauma of andere negatieve en positieve ervaringen, opvoeding en patronen uit je jeugd maak je overtuigingen. Uiteindelijk gaat je lichaam fysieke en of emotionele klachten geven. Het is een hele aardse techniek waar alles samen komt. Energie, je emoties en fysieke gesteldheid. Gewoon JIJ als mens dus!

 

Een rugpijn gaat bijvoorbeeld niet over omdat je niet aan de wortel van het probleem begint. Pak je het begin aan, de overtuiging, de oorzaak... dan ga je merken dat ook je rugpijn verdwijnt!

 

Binnen de mogelijkheden van sensitherapie gaan we dus onderliggende oorzaak van deze klachten opsporen. Deze blokkades gaan we opheffen met verschillende behandeltechnieken die we op jou uitmeten en dus precies is afgestemd op jou. Het uitmeten gebeurd via de biosensor.

 

De biosensor is een heel gevoelig apparaatje! Ik noem hem ook graag gekscherend, mijn toverstaf! Via de biosensor kan ik jou intuïtie aflezen en zo de juiste behandelingen aan jou geven. Door ik hem vast heb gaat hij bewegen door ik contact maak met jou onderbewuste. We maken dus energie zichtbaar.

Elke vraag die ik stel, geeft hij een antwoord. Op deze manier kan ik dus jou behandeling uitmeten, maar ook kijken of jou lichaam tekorten heeft op vitamines en mineralen, welke overtuigingen er bij jou zitten, welke organen we mee aan de slag mogen. Het maakt alles compleet.

Je lichaam gaan we dus weer in balans brengen en daar merk jij de gevolgen zeker van. Je gaat je weer fijner voelen in je lichaam, pijnklachten verdwijnen en je voelt je weer fijn in je eigen lichaam. Daarbij ga je zelf op emotioneel en mentaal gebied aan de slag, wat jou blijvende resultaten gaat geven.

We gebruiken diverse behandeltechnieken, er word gekeken naar je voeding en ook of er voor jou ondersteunende supplementen, remedies of oliën nodig zijn. Je word in zijn totaliteit uitgemeten waardoor we je op emotioneel, fysiek, mentaal en bewustzijnsniveau weer in balans brengen en het zelf herstellend vermogen van je eigen lichaam weer aan word gezet. 

 

Binnen de sensitherapie richten we ons ook op de meridianen in ons lichaam. Energie banen die in ons lichaam zitten en enorm veel werk verrichten, maar waar helaas ook vaak de blokkades op verschijnen. Middels drukpunt massage en soms cupping techniek er bij te gebruiken halen we hier de blokkades weg. 

 

Als je bij mij in de praktijk komt, meet ik alles uit. Hier volg ik een precieze route, zodat we niets over het hoofd zien.  Mocht het voor kinderen spannend zijn en graag vooraf willen weten wat ik ga doen, meet ik het met liefde van te voren uit zodat we jullie kind kunnen voorbereiden. 

 

De behandeltechnieken die gebruikt kunnen worden zijn: 

-Ontgiften, Allergie- en intolerantietest;

Door een allergie en intollerantietest af te nemen en je voeding hierop aan te passen en komen er voor een bepaalde periode geen tijdelijke verkeerde stoffen meer in het lichaam erbij. Zo geef je je lichaam de kans om de balans te herstellen. Bij deze test komen allergieën, intolleranties, tekorten aan vitamines en mineralen en evt. andere stoffen aan het licht die niet goed voor jou zijn.

Door je voeding uit te meten, en de uitgemeten stoffen in je lichaam weg te laten, breng je je lichaam weer in balans. Dit kan fysiek werken maar ook zeker emotioneel en mentaal.

Wat je hier ook vaak ziet is dat we door ontgiften van jou lichaam al heel veel kunnen ondervangen. Alles word ook hier precies op jou lichaam uitgemeten!

 

- Ondersteuning door vitamines en mineralen en remedies, sensi oliën.

Soms is het verstandig om een aangepast eetpatroon of emotionele klacht aan te vullen om een tekort te voorkomen. 

Dit kan door middel van vitamines en mineralen en remedies. Remedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties. Je hebt diverse gebieden waar je ze voor kunt inzetten. Dit word per persoon specifiek uitgemeten. Het gebruik van remedies versnelt het proces en geeft inzicht in het probleem. 

Etherische oliën zijn een perfecte ondersteuning en tevens werkt dit op alle gebieden mee. Vooral het gebruik op je reflexpunten op je lichaam is een effectieve methode.

 

"Anneloes heeft een paar maand geleden mijn jongste zoon gemeten.

Stap voor stap heeft zij mij laten zien en verteld wat zij zag bij *** en tussendoor

hadden we ook contact wat erg fijn was.

Omdat onze zoon voor ons eerste contact met Anneloes erg bleef kwakkelen met

zijn gezondheid, kon hij bijna niet naar school en dat maakte hem heel erg onrustig.

Maar dankzij Anneloes gaat het nu elke dag steeds beter, Hij zit beter in zijn vel, gaat

weer naar school en staat zoveel sterker in zijn schoenen. Dankjewel Anneloes voor

alles wat je voor onze zoon en ons gedaan hebt." 

 

- Drukpuntenmassage

Drukpuntenmassage is een hele fijne techniek waar je soms zachtjes en soms heel stevig drukt op de meridiaan punten. Blokkades kun je hier mee inzichtelijk maken en het herstelproces word snel op gang gebracht.  De thema's die hier voor jou spelen maken we inzichtelijk en ruimen we gelijk op. Vaak kom je al met minder tot geen pijn van de behandeltafel af. 

Drukpuntmassage is een fantastische techniek bij lichamelijke klachten waar je eigenlijk niet vanaf komt. Door we dus net even verder kijken... gaan we het herstel in!

 

- E.F.T.; De Emotional Freedom Techniek

Met deze techniek maak je emotionele stukken vrij zoals verdriet, trauma's en angst. Het is heel goed toe te passen bij stress en negatieve emoties.  Het is heel eenvoudig en zeer effectieve techniek die je zelf ook kan leren toepassen. Je kunt het voor jezelf gebruiken maar ook voor je kinderen! 


Bij EFT ga je tappen op bepaalde punten op je gezicht, bovenlichaam en handen. Door op deze specifieke punten te tappen geef je signalen af aan je systeem om hier spanning op los te laten. Alles is met elkaar verbonden, door het fysiek te tappen ga je emotioneel en mentaal loslaten en verlichten.

Blokkades en verstoringen los je hier dus zelf mee op. Het is voor echt alles toe te passen. Maak je eigen zin en begin met tappen! Denk hierbij aan: "Ondanks ik bang bent om te gaan slapen, ben ik fantastisch"! of "Ondanks ik mijn toets spannend vind, ben ik fantastisch" . Echt, je kunt het zelf niet bedenken of je maakt er een zin van en je begint met tappen.  De energie gaat weer stromen door het tappen en je voelt je veel rustiger en vooral helderder. De "angst" of "moeilijkheid" verdwijnt.

 

- Burn-out protocol

De burn-out protocol is een effectieve behandelmethode die veel technieken in zich heeft. Het bevat drukpuntmassage, een aangepaste dieet en (eventueel) aangevuld met remedies en vitamines/mineralen. Ook hier meet ik uit welke techniek(en) voor jou nodig zijn. Bij een burn-out is voeding een belangrijk onderdeel. Alles word op maat uitgemeten wat nodig is of niet. Deze behandelmethode kun je naast burn-out ook bij andere symptomen inzetten zoals onder andere:

- Driftig zijn                      - Vergeetachtigheid

- Besluiteloosheid          - Je word vaak badend in het zweet en/of angstig wakker

- Seksuele problemen   - adrenaline uitputting

- Piekeren                        - geen zin en energie ervaren of lusteloos zijn

Het is een fijne, effectieve techniek om even goed op te ruimen en herstel te starten in een gespannen periode.

Of gewoon even stoom af te blazen na een stressvolle tijd! Ook heel erg lekker voor je op vakantie gaat! Je bent veel relaxter!

 

- SIP protocol

Deze techniek zet transformatie in gang door blokkades weg te nemen. Bij deze behandeling zetten we op diverse plekken in en langs je ruggengraat weer recht. De doorstroming van energie van de chakra's gaat beter en je verbind je hoofd weer met je voeten. Oude thema's en blokkades die je niet kon oplossen of los kon laten komen doordat eventuele scheefstand van je rug weer recht word gezet in beweging komen. Het gebruik van detox olie tijdens de behandeling halen we blokkades weg op ook je emotionele niveau!

 

- Behandelmethodes zoals Past Life Clearence, herstel van de Gates, harmonie en pijn protocol.

Dit zijn kleine simpele technieken met groots effect. Worden gebruikt om balans in te zetten, op te ruimen of weer te ordenen.

- Bij Past Life Clearence gaan we kijken welke programma's en blokkades er bij jou lopen die jou onbewust erg in de weg kunnen zitten. 

- Herstel van de Gates is een hele fijne behandeling waar ik je voeten en handen vasthou om zo jou hoofd en gevoel weer met elkaar te laten samenwerken. Het is een sterk aardende behandeling waar je je zo veel beter van kan voelen. Hier word regelmatig gezegd: Er zijn tintelingen in mijn benen en ik voel weer dat ik warme voeten heb.

- Harmonie is een techniek waar ik je benen en armen vasthou om zo balans te brengen in alle onbalans. Een ehbo methode!

- Pijnprotocol is een techniek waar we pijn gaan weghalen. Als je langdurig pijn hebt ervaren dan neemt je systeem dit over, waardoor je pijn blijft ervaren. Door deze gedachten en overtuiging weg te halen, ruimen we deze pijn ook op.

- Verzamelpunt en energieherstel is ook een techniek die ik vaak toepas bij onbalans. Het haalt je terug uit een down en lusteloze staat.

 

- Pijnpuntenhechting

deze techniek is een hele bijzondere en helaas te vaak nodig! Niet ieder van ons heeft een goede hechting ervaren in hun eigen jeugd of heeft te veel meegemaakt door pestgedrag of moeilijke bevalling, veel alleen geweest, couveusekindjes en ga maar door. Deze techniek bevat drukpunten op het lichaam die de hechting in gang gaat zetten. De blokkades weghaalt die er zijn ontstaan. Een hele fijne mooie herstellende techniek!

 

- Sensibelly

Deze fantastische techniek zet jou emoties open! Je buik is jou emotionele geheugen. In je buik worden alle emoties gezien, gevoeld, opgeslagen, losgelaten.

- Waarom ervaar jij of je kind verstopping? Wat kun je niet loslaten?

- Diarree is een teken dat je overloopt van, de emoties lopen letterlijk van je af!

- Krampen of andere vervelende signalen/aandoeningen  uit je buik hebben allemaal een reden. 


Met deze techniek zet ik je emoties weer open, je buik word gemasseerd en het kan opnieuw zijn weg vinden. We zetten hierbij ook je borstgebied meer open. Een hele fijne behandeling, waar je echt profijt van kunt ervaren in je systeem, emoties, meer lucht, ruimte en rust in je lijf! Deze behandeling zorgt er voor dat je vaak 1-2 dagen na de behandeling erg moe bent! Je lichaam heeft aardig wat te verwerken!

 

                           "Sensi Belly kun je zelfs inzetten bij verstoppingen en na herhaaldelijk                                                     klisma's niet naar de wc kunnen! Eerlijk is eerlijk, het was geen fijne                                                         behandeling, maar erna was wel mijn probleem verholpen!!" 

 

-SSR, de Sensi Stress Release

Binnen deze techniek gaan we aan de slag met trauma's. Ik maak bij deze behandeling contact met jou en ga ik op zoek naar evt. trauma's in jou leven, de zwangerschap of zelfs vorige levens wat je nu nog met je mee draagt. Bij deze techniek ga ik in de energie aan de slag en mag jij lekker liggen en het over je heen laten komen. Het is een hele doeltreffende techniek die onwijs veel onderliggend opruimt. Om het goed te begrijpen, is het beste het te ervaren!

Natuurlijk zijn behandeltechnieken ook los van een gehele sensibehandeling te boeken en zelfs op afstand is het voor veel technieken  mogelijk. (vraag naar de mogelijkheden)

 

Niet alle behandeltechnieken worden in een behandeling gebruikt. Wat nodig is word uitgemeten en afgestemd in de afspraak zelf door middel van de biosensor. Samen kijken we wat helpend is voor jou en zo komt het ook dat alle behandelingen er anders uit zien.

 

Sensitherapie is een hele korte, krachtige en snel werkende therapie. Vaak heb je maar 1 of 2 behandelingen nodig om je weer fijn te voelen in je lichaam en zelf met de diepliggende stukken aan de slag te gaan.

 

Voor iedereen geschikt

Sensitherapie is er voor jong en oud die lichamelijke, emotionele, psychische of andere klachten heeft. Wil je naar je voeding kijken, of zijn er gedragsproblemen. Het kan op zoveel vlakken ondersteunend zijn. Voor alle klachten kun je terecht.

Denk hierbij onder andere aan: 

- Gedragsproblemen zoals adhd                                             - Angsten, fobieën, Hyperventilatie

- Vastlopen met hoog gevoeligheid                                        - Moe, lusteloos, verdrietig

- Nieuwetijdkinderen leren begeleiden en oplossen van hun blokkades

- Burn-out klachten en gespannenheid                                  - Bedplassen

- Slaapproblemen                                                                      - Depressieve gevoelens

- Allergieën, eczeem, jeuk                                                        - Gepest worden

- Concentratie problemen                                                        - Gewrichtsklachten

- Chronische stress                                                                  - Problemen met emotie eten of voeding

- Migraine en andere hoofdpijn klachten                              - Maag en/of darmstoornissen

- Weinig zelfvertrouwen                                                          - Opvliegers en menstruatie problemen

 

.........en eigenlijk nog zoveel meer!

     

                                  

Goed om te weten is: Ik stel geen diagnoses en ben geen arts. Sensitherapie kan ondersteunend werken en ingezet worden om balans te krijgen in jou eigen lichaam. Ik behandel mensen en geen ziektes. Een behandeling vervangt nooit het bezoek aan een (huis) arts. 

                                    

Kosten en informatie omtrent de behandeling:

Een eerste sensibehandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Deze eerste afspraak kan echter uitlopen naar 2 uur.  Een volgende afspraak is over het algemeen korter, ongeveer een uur.

Het is aan te raden om de tijd voor u zelf wat ruimer in te plannen. Ik laat mij niet leiden door tijd het kan dus zijn dat uw complete behandeling de ene keer wat langer duurt en de andere keer wat korter. 

 

U betaald de prijs die hierboven is vermeld: per behandeling  €75,- /€55,-. 

Sensitherapie is zeer effectief en werkt nog een tijdje door. Bij de eerste afspraak meten we uit wanneer en óf er een vervolgafspraak nodig is. Bij kinderen is het over het algemeen een kortere behandeling.

 

Remedies en olie:

Het tarief is exclusief eventuele remedies. 

Sensi remedies en oliën variëren in prijs, soort en product vorm.

Remedies zijn ongeveer € 14,- - €19,- per flesje.

Vitamines, mineralen en ondersteunende oliën verschillen van € 10,- tot ongeveer € 20,-. per capsules of flesje.

Uiteraard informeer ik u van te voren over de prijs.

 

"We hebben een zeer gevoelige zoon. Hij is snel overprikkeld en

zocht veel geborgenheid.. Met een paar tips van Loes, zoals over zijn rug

wrijven om te ontladen en voetjes vast te pakken en aarden krijg ik hem weer rustig..

Kort om zeker de moeite waard om het te proberen en je er voor open te stellen.."

‚Äč

 

Sensibehandeling

Duur

1.5 tot 2 uur en een vervolgafspraak 1 uur.

 

Investering in jezelf

Eerste afspraak is 80 euro

Vervolgafspraak is 55 euro 

      *per behandeling*

 

Overige kosten

Het tarief is exclusief eventuele remedies, vitamines, mineralen en/of olie.

De biosensor

"Het bijzonder aan een behandeling van Anneloes is dat alles klopt, ook de dingen die je diep weggestopt hebt komen feilloos naar boven. 

Met de belly behandeling voelde dat alles op de juiste plek viel. Met de grande finale waarbij ik glimlachend de behandeltafel verliet".