Massage

Wat is nou een massage?

Een massage is meer dan alleen druk uitoefenen op je lichaam.  De druk en wrijving die je creëert zorgen voor ontspanning.  Massage is met je handen of bijvoorbeeld met cups of hotstones een bepaalde druk uitoefenen op je lichaam. Deze druk wisselen we af, passend bij de klacht of het doel wat je wilt bereiken met de massage.  Er zijn dus verschillende soorten massages met ieder hun eigen effecten. Als je bijvoorbeeld voor een klassieke ontspanningsmassage gaat, zullen de aanrakingen en druk licht, smooth en ontspannend zijn. Gericht op algehele ontspanning.  Bij stimulerende massages voor bijvoorbeeld blessures, sporten en pijnklachten verminderen dan zal de druk intenser zijn, variërend van stevige druk en handgrepen om de spieren goed aan het werk te zetten.  En je kunt kiezen voor meer holistische, energetische massages. Welke soort massage je kiest is afhankelijk van wat je met je massage wilt bereiken.

Een massage ontvangen is heel rustgevend en kalmerend en zorgt dus voor ontspanning. Tijdens een massage worden stoffen aangemaakt die het gevoel van stress tegen gaan en worden de, vaak door stress en drukte, vastzittende spieren losgemaakt. 

Door voor een massage te kiezen word je doorbloeding verbeterd. De spieren en de huid worden warm en de bloedvaten worden verwijderd waardoor de doorbloeding dus verbeterd. Afvalstoffen en verzuringen, die je de spanning juist geven, kunnen zo je lichaam verlaten.

 

Een massage kan zo enorm veel voor je doen.

Denk hierbij aan: 

Een betere doorbloeding

Een massage ontvangen zorgt ervoor dat je bloedsomloop een boost krijgt.  Als de doorbloeding beter word krijgen spieren, organen, botten, huid en al het andere in je lichaam meer zuurstof en voedingsstoffen. De energie kan beter doorstromen en dat voel jij in je hele lichaam. Dit kan ook effect hebben op je bloeddruk.

Vermindering van spierspanning

Een massage verminderd de spierspanning en dus worden pijnlijke en stijve spieren minder. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden. Ook vermindering van pijnklachten dus!

Een betere balans, minder stress

Door regelmatig voor een massage te kiezen gebeurd er dus heel wat in je lichaam.  Het zorgt er ook voor dat je lekker in ontspanning komt, waardoor je gedachten even uit gaan. Je zakt lekker in je lichaam, even geen zorgen. Massage is echt super fijn bij spanningsklachten en stress. De aanmaak van je stresshormoon word verminderd, waardoor er echt ruimte komt om te ontspannen

Voorkomen van blessures

Door regelmatig je spieren te laten masseren, hou je ze soepel en is de doorbloeding netjes en fijn. Zo voorkom je spierblessures. Het is dus ook een aanrader om je regelmatig te laten masseren bij het opbouwen van sporten, trainingen en zware sportactiviteiten. 

Je slaapt beter

Als je lekker ontspannen bent na een massage is je lichaam kalm en rustig. Je valt dus ook sneller en in een diepere slaap. Dit komt omdat er bij de ontspanning het stofje serotonine word geproduceerd.

Happy

Bij een massage en de ontspanning hierbij komen je happy hormonen vrij. Serotonine en endorfine. Het geeft je een blij, zorgeloos en prettig gevoel. Je komt beter in je vel en evt pijn is beter te verdragen. 

Lekker in het NU zijn, rust en hestel

Massage is ontspanning.. ontspanning is rust... Door je lekker in die ontspanning komt ga je vaak rustiger en dieper ademhalen. Meer zuurstof gaat er naar je longen en andere delen van je lichaam.  Het maakt je geest kalmer en je gaat helderder nadenken. Je word echt even in het NU neergezet, geen zorgen of stress.

Lekker in je vel

Een massage geeft ook een boost voor een gezonde huid. Je huid word elastischer doordat we het bindweefsel masseren. We kneden daar de voel mooi los. In bindweefsel zitten veel afvalstoffen opgeslagen die dus loskomen en je doorbloeding daar verbeteren.  Ook de aanrakingen en het gevoel wat het je geeft zorgt ervoor dat je je beter in je vel voelt gaan zitten. Aandacht, de warmte, aanrakingen, ontspanning, gezien, gehoord en gevoeld worden geven een heel fijn gevoel. 

Verbetering van het immuunsysteem

Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verminderd. Hierdoor word je immuunsysteem versterkt. Massages kunnen je immuunsysteem dus een ‚Äč‚Äčenorme boost geven. 

Verwijderen van afvalstoffen

De doorbloeding word gestimuleerd bij een massage. Dit zorgt ervoor dat ook je lymfestelsel aan de gang word gezet. Door alles meer zuurstof en bloed krijgt kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. 

Invloed op vermoeidheid

Een massage doet zo veel voor jou, dat al het bovenstaande er ook voor zorgt dat de belastingen weg vallen. Het heeft invloed op je moeheid. 

 

Een massage doet dus immens veel voor jou!

De dagen na een massage voel je je ontspannen, je spieren zijn losser en ontspannender, er is meer energie, pijnklachten zijn verminderd en vaak kun je je ook beter bewegen. Soms is 1 massage voldoende bij bijvoorbeeld acute pijnklachten. Je ziet bij Transformational Cupping vaak dat 1 behandeling enorm veel effect heeft, te samen met de onderzoek wáár de pijnklachten mee te maken hebben en dit aan te pakken.

Heb je last van diepere klachten, langdurige klachten, stress, burn-out ect.. dan is 1 massage al super fijn, maar voor langere termijn niet voldoende. Het is en blijft belangrijk om de oorzaak achter de klachten te onderzoeken en zo weg te nemen en/of zelf op te lossen. Maar sowieso 1 massage zet al heel veel in gang in je zelf herstellend vermogen. 

 

Het is en blijft belangrijk om je zelf goed in acht te nemen. Het is altijd maar druk druk druk. Er word in deze wereld veel van ons verwacht. Het is dus een goed advies om echt goed om jezelf te denken. Neem de tijd voor jezelf om te ontspannen dit kan met een fijne wandeling in de natuur maar denk hierbij dus ook aan een heerlijke massage die meer in gang zet in je lichaam dan je in de gaten hebt. Het is een grote bijdrage in je welbevinden maar ook in een leven vol drukte en stress. Goed voor jezelf zorgen zorgt er ook voor dat je fitter en gezonder blijft. Je immuunsysteem blijft goed op pijl. En denk ook vooral aan alle positieve voordelen op je mentaal en emotionele niveau.

Door toch regelmatig een massage te ervaren geef je je lichaam rust en ontspanning, je lichaam kan zich herstellen en ontspanning blijft langer in je lichaam met alle gevolgen dat stresshormonen balanceren, pijnklachten minder worden  en je je gelukkiger voelt. 

 

En welke massage mag je nou kiezen?

Volg je gevoel is mijn antwoord.  Maar deel ook gerust je klachten en je doel met mij en kiezen we samen een passende massage uit.  Zoals jullie van mijn gewend zijn, gebruik ik ook diverse technieken door elkaar heen zodat het passend word voor jou. 

 

Wanneer mag je niet masseren?

Er zijn momenten waar je beter niet kunt masseren. Het is belangrijk dat vooraf aan elke massage we samen hebben gesproken over evt medische aandoeningen, medicijngebruik, blessures of andere belangrijke klachten.

 

 

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat ik de ontspanningsmassages toepas voor gezondheid en ontspanning.

Verdere andere toespelingen op seksueel gebied zijn absoluut ongepast en niet toelaatbaar.