Hotstonemassage

Wat is een hotstone massage

 

Een hotstone massage is een enorm fijne massage techniek waar we gebruik maken van basaltstenen. Deze worden verwarmd en zo helpen ze je te ontspannen. Deze stenen worden dus verwarmd en ze zorgen ervoor  dat er verlichting komt in je gespannen spieren, er worden diverse groottes aan stenen gebruikt tijdens de massage. 

De stenen zijn basaltstenen en deze zijn rijk aan ijzer en magnesium. De warmte houden ze dus goed vast. Je hebt ook koude stenen en deze worden wel gebruikt na de warme stenen om bijvoorbeeld de bloedvaten weer te ontspannen, huid te kalmeren. Ze bieden rust, verfrissing en stimuleren de geest. Ze worden ook wel gebruikt bij warme zomerdagen om het lichaam af te koelen. 

 

Hotstone massages kun je dus ook inzetten voor diverse klachten.

Denk hierbij aan:

 

Verlichten van spierspanning en pijn

De warmte zorgt voor ontspanning. De bloedtoevoer word door de warmte vergroot. 

 

Gifstoffen komen gemakkelijk vrij en je huid word beter.
De warmte van deze massage zorgt ervoor dat het lymfesysteem ook op "aan" gaat. Bloed gaat beter circuleren en dat neemt allerlei afvalstoffen mee. Afvalstoffen verwijderen zorgt voor een betere huid en verminderde belasting van je systeem/lichaam.


Vermindering van stress en angst

Massage is zeer goed bij het verlichten van stress. De aanrakingen en ontspanning geven geborgenheid en veiligheid. Het geeft rust en door de veiligheid ook vermindering van angst. Het contact maken met je lichaam, het voelen van je lichaam is hierbij erg belangrijk. Deze vorm van massage zorgt ook veel extra comfort en warmte.  

Je slaapt beter

Als je lekker ontspannen bent na een massage is je lichaam kalm en rustig. Je valt dus ook sneller en in een diepere slaap. Dit komt omdat er bij de ontspanning het stofje serotonine word geproduceerd. Ook nu zorgen de basaltstenen voor enorm veel comfort en warmte waardoor het nog dieper werkt. 


Verbetering van het immuunsysteem

Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verminderd. Hierdoor word je immuunsysteem versterkt. Massages kunnen je immuunsysteem dus een ‚Äč‚Äčenorme boost geven. 

Helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit

Mensen wie bekend zijn met fibromyalgie, hoge bloeddruk of artritis kunnen ook heel wat voordelen halen uit deze vorm van massage. Dit type massage maakt namelijk de gewrichtsflexibiliteit groter, vermindert spierspasmen en verzacht de effecten van belasting op gewrichten.

Bij blessures

Een hotstone massage  kan ook helpen bij genezing en revalidatie van een blessure of verstuiking.